VANLIGA FRÅGOR

VANLIGA FRÅGOR

Vi får många frågor både från frisörer och konsumenter angående Grön Salong. Vi har samlat de här nedan:

UR FRISÖRENS PERSPEKTIV

FRISÖR
Hur lång tid tar det att lära sig att arbeta uteslutande som grön frisör?

Svar:
Från det att man går de praktiska kurserna brukar man räkna med att det tar 3-6 månader att ställa om från att arbeta arbeta traditionellt till att arbeta helt grönt.

Kan man tillgodose alla kunders önskemål som grön frisör?

Svar:
Den största skillnaden mellan arbetsmetoderna hos en grön frisör och en traditionell frisör är att  miljövänliga färger och växtfärger inte är oxidativa och därför inte ljusar upp hår.

När kunder vill ha en ljusare hårfärg arbetar vi antingen med blekta slingor eller så lägger vi uppljusningslera på hela håret. Vi kan inte utföra rakpermanenter och keratinbehandlingar eftersom de de vi hittills hittat på marknaden innehåller ämnen från förbudslistan.

Förlorar man många stamkunder?

Svar:
Som grön frisör är kommunikationen med kunderna väldigt viktig. Vi måste lära oss att på ett tydligt sätt berätta för våra kunder varför vi väljer att jobba som vi gör. Att det är ett hälsosamt val ur flera perspektiv.

“När jag började som grön frisör var jag livrädd att jag inte kunde vara lika kreativ som när jag var traditionell men det är precis tvärtom.
Det utan att vara en miljöbov och utsätta mig själv och mina kunder för de skadliga kemikalierna. Fantastiskt, skulle aldrig kunna gå tillbaka!”
Cecilia

UR KUNDENS PERSPEKTIV

KUND
Täcker era färgalternativ grått hår?

Svar:
Ja. Både den miljövänligafärgen och växtfärg kan täcka grått hår.
Skillnaden mellan dessa färger och traditionella färger är att de förra lägger sig runt hårstråt utan att skada dess struktur. På sikt får man ett friskare och starkare hår med dessa färger.

Vad är det för skillnad på Gröna frisörer och traditionella frisörer?

Svar:
Vi brukar förklara skillnaden genom att dela in frisörer i tre olika grupper:

 • Traditionella frisörer
 • Gröna frisörer
 • Naturfrisörer
  Det som skiljer oss åt är vilka produkter och ämnen vi använder när vi jobbar.
 • Traditionella frisörer:
  Den absolut största delen av alla frisörer i världen, jobbar med alla hårvårds- och stylingprodukter som marknaden erbjuder och färgar hår med oxidationsfärg (även kallad kemteknisk färg).
 • Gröna frisörer:
  Den minsta delen, ca 15 salonger i Sverige, utesluter ämnen som enligt forskning är skadliga för vår hälsa och miljö. Därmed inte sagt att allt vi använder är helt naturligt, det är mycket som är det men inte allt.
 • Natur frisörer:
  Det finns ca 50 salonger i Sverige, här jobbar man endast med helt naturliga produkter och färger. Alltså örtfärger och uppljusningsleror. Både gröna frisörer och naturfrisörer kan välja att certifiera sig som Grön Salong.

Har frågor du inte fått svar på här?
Kontakta oss här